Napsali o nás: Stát investuje do svých nemocnic 12,25 miliardy korun (zdravezpravy.cz)

05.02.2020

Vláda ČR na svém jednání schválila plán investic do českého zdravotnictví. Informoval o tom ministr zdravotnictví Adam Vojtěch.  Ministerstvo zdravotnictví ČR  investuje v příštích sedmi letech do sedmi nemocnic 12,25 miliardy korun. Ve vládním plánu je kromě celé řady investičních projektů také výstavba budovy centrálního urgentního příjmu v Thomayerově nemocnici (TN) za miliardu korun. Tu před časem rovněž veřejně podpořil i premiér Andrej Babiš při své nedávné návštěvě TN.

Centrální urgentní příjem by měl stavebně navazovat na stávající Pneumologickou kliniku 1. LF UK a TN, která se bude rovněž kompletně rekonstruovat. Národní investiční plán shromáždil ve zdravotnictví projekty celkem za 163 miliard korun. Konkrétní projekty, většinou fakultních a psychiatrických nemocnic, by mohly stát 73,35 miliardy korun. Dalších 90 miliard by bylo třeba obecně investovat na rekonstrukce zastaralých budov a přístrojů po roce 2031.

Více v článku zdravezpravy.cz.

Zdroj: zdravezpravy.cz
Datum vydání: 4. 2. 2020
Autor: ČTK/DNA 

Vaše TN

 

Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.