Napsali o nás: Šetrnější metoda operace prostaty z Itálie, MF Dnes

04.01.2019

O unikátní metodě operace prostaty pomocí laseru poskytl rozhovor v MF Dnes přednosta Urologické kliniky 3. LF UK a TN doc. MUDr. Roman Zachoval, Ph.D.

Jedním z nejčastějších urologických zákroků na světě, ale i u nás, je operace zvětšené prostaty. Ročně ji v Česku podstoupí řádově tisíce mužů. 

„Postihuje to stále větší skupinu mužů, protože populace stárne a zvětšení prostaty je onemocněním staršího věku,“ vysvětluje důvody přednosta Urologické kliniky Thomayerovy nemocnice Roman Zachoval.

Právě v této pražské nemocnici nyní používají metodu převzatou od světově uznávaného experta v této oblasti, jímž je profesor Scoffone z italského Turína.

Zajímavá je podle Zachovala především tím, že je velmi šetrná a málo invazivní.

„Unikátnost provedení je v technice operace. Jedná se o použití laseru při nízké energii, což vede k minimálnímu krvácení,“ objasňuje.
„Navíc podstatně rychleji vrací pacienty do běžného pracovního i osobního života,“ dodává.

Kromě urologických zákroků se metoda dá použít i u jiných onemocnění, jako jsou ta srdeční nebo cévní, ale je vhodná i pro pacienty s poruchami krevní srážlivosti.

Zdroj: MF Dnes
Datum vydání: 4. 1. 2019
Autor: Alžběta Šimková


Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.