Napsali o nás: Projekt „Jsem tvůj nový kamarád“, pořad Gejzír (ČT 1)

01.02.2019

Projekt „Jsem tvůj nový kamarád“, který v loňském roce poprvé odstartoval v Thomayerově nemocnici opět mediálně žije. Tentokrát v reportáži pořadu Gejzír na ČT 1, kde o něm mluvil jeho autor Štěpán Kadlec, který sám prodělal transplantací jater.

Projekt je určen pro děti, které mají za sebou transplantaci orgánů. Jeho cílem je vysvětlit dětem srozumitelnou a hravou formou v jaké jsou situaci, co se s nimi bude dít dál a především to, že jejich nový orgán je pro ně nový kamarád, který jim pomáhá a dodává novou energii do života. Ke svému novému kamarádovi se proto musí chovat dobře a pečovat o něj tak, jak nejlépe dovedou.

O následné a tolik důležité potransplantační péči o děti hovořil v reportáži MUDr. Martin Prchlík, vedoucí lékař z Kliniky dětské chirurgie a traumatologie 3. LF UK v TN. O tom, proč TN podpořila samotný projekt, mluvil doc. MUDr. Zdeněk Beneš, CSc., ředitel nemocnice.

Více na webu ČT - pořad Gejzír,
a na webu TN.

 

Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.