Napsali o nás: O migréně a dárcovství krve hovořili lékaři Jolana Marková a Petr Turek ve Snídani s Novou (TV Nova)

27.08.2020

O bolestech hlavy, způsobech léčby a koho se nejvíce týká migréna a jak s ní účinně bojovat hovořila MUDr. Jolana Marková, primářka z Neurologické kliniky 3. LF UK a TN ve Snídani s Novou. V rozhovoru mluvila také o tom, koho se tato nepříjemná věc nejvíce týká a jak se nejčastěji projevuje. V produktivním věku trpí migrénou více ženy než muži, ale i ti jsou častými pacienty. Odhaduje se, že až 15% populace má zkušenosti s touto nepříjemnou bolestí hlavy. Dalším tématem rozhovoru bylo dárcovství krve, o kterém hovořil MUDr. Petr Turek, CSc., primář z Transfuzního oddělení Thomayerovy nemocnice.

Krev je absolutně nenahraditelným „pomocníkem“ v medicíně a pomáhá zachraňovat lidské životy. O tom, jak dalece je krev důležitá pro záchranu života, kdo a za jakých podmínek jí může darovat, hovořil primář Turek. V rozhovoru popsal i celý proces darování krve, který je rychlý a není vůbec náročný.


Krev je velice důležitá, tak pojďte darovat krev! Je to tak lehké a můžete tím zachránit někomu život.

VÍCE INFO o darování krve najdete ZDE.


VÍCE najdete v rozhovorech na TV NOVA.

  • rozhovor s MUDr. J. Markovou (stopáž - 33:45, 48:06)
  • rozhovor s MUDr. P. Turkem (stopáž - 55:20)

Zdroj: TV NOVA
Datum vysílání: 25. 8. 2020
Autor: TV NOVA

Vaše TN

 

Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.