Napsali o nás: Konec kontrolního stanu v Thomayerce: Pacienti ale prohlídkám neuniknou (blesk.cz)

15.05.2020

Pražská Thomayerova nemocnice po šesti týdnech zruší od pondělí povinné prohlídky v kontrolním stanu u svého vstupu. Absolvovat je nyní musejí pacienti přicházející na vyšetření, hospitalizaci či zdravotní kontrolu. Od 18. května budou muset už jen vyplnit dotazník s otázkami ke koronavirové infekci, který dostanou na oddělení, kam půjdou. Dotazník museli vyplnit i ve stanu, kde jim navíc zdravotníci v ochranných oblecích měří teplotu. ČTK to sdělil mluvčí Thomayerovy nemocnice Petr Sulek.

Kontroly pro příchozí zahájila nemocnice ve stanu za hlavním vjezdem do svého areálu od 6. dubna. Netýkají se zaměstnanců nemocnice, onkologických pacientů a budoucích maminek, lidí směřujících na pohotovost, do lékárny a na laboratorní odběry, dárců krve a plazmy, lidí přivážejících zásobování, mířících na pracovní schůzky ani doprovodu pacientů. Od 17. března nemocnice omezila neakutní výkony, nyní už se vrací do normálního provozu. „Nemocnice najíždí na běžný režim, ambulance fungují ve standardním režimu,“ uvedl mluvčí. Lidé ale nyní podle něj mají z návštěvy nemocnic strach. „Snažíme se jednotlivé pacienty aktivně obvolávat a nabízet jim nové termíny prohlídek a vyšetření,“ doplnil.

Experimentální léčba

V Thomayerově nemocnici je aktuálně podle Sulka hospitalizováno 12 pacientů s onemocněním covid-19, které nový typ koronaviru způsobuje. Žádný z nich nepotřebuje plicní ventilaci. Nemocnice koncem dubna zahájila léčbu s využitím krevní plazmy, která obsahuje protilátky proti koronaviru, a také experimentálním japonským lékem favipiravir.

VÍCE v článku.

VÍCE INFO o dotazníku pro pacienty přicházející do TN kvůli vyšetření, kontrolám či hospitalizaci najdete ZDE.

Zdroj: blesk.cz
Datum vydání: 14. 5. 2020
Autor: jim, ČTK

Vaše TN


Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.