Napsali o nás: Komentář Zdeňka Beneše k výstavbě metra D v Krči (blesk.cz)

25.09.2019

Ředitel Thomayerovy nemocnice doc. MUDr. Zdeněk Beneš, CSc. poskytl krátký rozhovor pro blesk.cz, ve kterém hovořil o budoucím plánu výstavby nového metra D, resp. nové stanice metra v pražské Krči. Tématem rozhovoru byl plán stavby nové polikliniky a také stavební změny či úpravy v souvislosti s novou linkou pražského metra u nemocnice.

Myšlenku stavby polikliniky u nemocnice potvrzuje ředitel „Thomayerky“ Zdeněk Beneš. „V současnosti je to však zatím pouze nápad, který není rozmyšlen. Detaily jsou ještě daleko. Zvažujeme, do jaké míry bychom tuto polikliniku mohli využívat. Obecně by to ale rozhodně benefit pro pacienty byl,“ sdělil ředitel. Podle něj je také nutné pečlivě zvolit, jaké obory by bylo dobré do tohoto zařízení umístit. „Opakuji, že pro nemocnici je klíčový hlavně vznik urgentního příjmu. Významně to prospěje pacientům, zrychlí to jejich léčbu,“ řekl Zdeněk Beneš.

U budoucí stanice pražského metra D „Nemocnice Krč“ se plánuje rozsáhlá nová výstavba. V souvislosti s ní mělo v minulosti vedení Thomayerovy nemocnice obavy s plynulostí příjezdu sanitek do areálu. Podle ředitele Zdeňka Beneše však developer po vyjednávání návrh dopravního řešení přepracoval a problém by měl být vyřešen. Zároveň se debatuje o vzniku nové polikliniky, která by se měla nacházet ve Vídeňské ulici ještě před vstupem. Ve hře je její nonstop provoz s ambulantními službami.

Více v článku na webu blesk.cz.

Zdroj: blesk.cz
Datum vydání: 24. 9. 2019
Autor: Daniel Vitouš
 

Vaše TN


Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.