Napsali o nás: Bude nová výstavba v Krči omezovat příjezd sanitek? Thomayerova nemocnice má obavy (Blesk.cz)

15.02.2019

V souvislosti s plánovanou výstavbou nového metra D v pražské Krči a s tím spojené developerské plány a nové výstavby v bezprostřední blízkosti Thomayerovy nemocnice poskytl rozhovor pro Blesk.cz doc. MUDr. Zdeněk Beneš, CSc., ředitel nemocnice.

„Denně k nám přijíždí 200 až 250 sanitních vozů, které musejí dovézt pacienta na příslušné oddělení. Jejich příjezd nesmí být za žádnou cenu omezen, nemocnice jako zdroj veřejného zájmu musí být prioritní, “ řekl pro Blesk.cz ředitel TN Zdeněk Beneš.

U nemocnice v pražské Krči se má v budoucnu v souvislosti se vznikem stanice metra D objevit nová developerská výstavba. Vedení zdravotnického zařízení má obavy z příliš vysokého nárůstu dopravní zátěže, která bude komplikovat příjezd sanitek. Už teď je podle ředitele Zdeňka Beneše nemocnice s dopravní obslužností na hraně. Plánované stanice metra D přivedou novou developerskou výstavbu do mnohých lokalit hlavního města. Jde o logický krok, jelikož obslužnost významnými dopravními prostředky městské hromadné dopravy působí „městotvorně“.

V souvislosti s konkrétní problematikou výstavby u budoucí stanice metra Nemocnice Krč však vyvstávají z pohledu zdravotnického zařízení otázky, které úzce souvisejí se základním fungováním nemocnice.

Více na webu blesk.cz.

Zdroj: blesk.cz
Datum vydání: 14. 2. 2019
Autor: Daniel Vitouš


Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.