Edukační a informační platforma center pro podporu a modernizaci vzdělávání v lékařských a příbuzných medicínských oborech



CZ.1.07/2.4.00/31.0020


Onkologická onemocnění patří mezi nejčastější příčinu úmrtí v ČR. Léčba onkologicky nemocných pacientů patří mezi nejnáročnější a nejnákladnější lékařskou oblast českého zdravotnictví, je realizována ve 13 komplexních onkologických centrech v ČR.

Cílem projektu je významné prohloubení spolupráce mezi všemi centry komplexní onkologické péče v ČR a rozšíření odborných dovedností akademických a lékařských pracovníků, odborných onkologů a posílení jejich vzájemné odborné komunikace. V rámci projektu bude pořádána řada konferencí a celostátních seminářů a organizovány konzultace a krátkodobé stáže pod záštitou jednotlivých partnerů příslušného regionu.

Pro podporu partnerství v průběhu projektu i v době jeho udržitelnosti bude sloužit technologické zapojení center do propojené informační partnerské sítě. To je realizováno formou vybudování centrální interaktivní výukové aplikace a datového referenčního skladu propojeného s lokálními aplikacemi realizovanými v jednotlivých centrech.

Prostřednictvím IT nástrojů tak dojde k analýze a zpřístupnění informací z klinické praxe, vytěžování reálných dat o protinádorové péči všech zapojených partnerů a výměně odborných informací a znalostí v propojené síti komplexních onkologických center ČR.

 
 
 
Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.