Malí pacienti v Thomayerově nemocnici budou mít nově vyzdobené pokoje

18.12.2012

Na Kliniku dětské chirurgie a traumatologie v Thomayerově nemocnici bylo dnes (11.12.) předáno 23 ks velkoformátových fotografií zvířat. Tyto fotografie klinice věnuje NF Porozumění, který dlouhodobě s TN a především s dětskou chirurgii spolupracuje. Nadační fond dostal fotografie darem od fotografky paní Jindřišky Jirákové, tisk zajistila fotolaboratoř Thalia Picta.

Fotografka Jindřiška Jiráková chodí ráda do přírody, obdivuje veškeré zázraky, které se kolem ní dějí.
„Když jsem poprvé v hledáčku svého fotoaparátu uviděla čmeláka, to krásné chlupaté tělíčko, které vypadalo jako medvídek, oněměla jsem úžasem. Když jsem se poprvé podívala do motýlího oka, hned jsem věděla, že jsem se zamilovala, že jsem chycená a lapená tou ladností letu z květu na květ. A když jsem poprvé vytiskla fotku motýla, věděla jsem, že ji musím všem ukázat, že se musím podělit o tu nádheru křehkých těl a sametových křídel a fotografií tak zprostředkovat a zachytit ty úžasné okamžiky jejich života“, říká o sobě.
Postupně k makrofotografii přibyly detaily v krajině a ptáci a zvířátka jak v přírodě, tak v zoologických zahradách. „Právě fotky zvířátek budou zdobit pokoje dětských pacientů. Věříme, že dětem příjemné prostředí usnadní jejich pobyt v nemocnici“, uzavírá vrchní sestra kliniky Lenka Jarcovjáková.


Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.