Dětský den v TN

09.06.2016

Středa 25. května byla v Thomayerově nemocnici věnována dětem. Již 12. dětský den měl podtitul Cirkus bude.

A cirkus to doopravdy byl, nemocnice se proměnila v jedno velké šapitó. Malých návštěvníků bylo letos celkem 695. Dětský den pořádalo Centrum podpůrné péče Lékořice v Thomayerově nemocnici již po dvanácté a jeho smyslem bylo opět nenásilně a hravou formou dětem z mateřských a základních škol přiblížit nemocniční prostředí.

Pro žáky základních škol byl připraven bohatý poznávací i zábavný program ve znamení urgentní medicíny, ale představili se zde i hasiči s těžkou technikou a policisté se zbraněmi a speciálním pyrotechnickým robotem. Děti si opět prošly trasu po jednotlivých stanovištích a interaktivním způsobem se dozvěděly mnoho informací o práci konkrétních odborných oddělení. Menší děti z mateřských škol navštívily „Nemocnici pro medvídky“, ve které je medici z organizace IFMSA 1. LF UK naučili, jak se starat o své nemocné plyšové medvídky. Tradičně byl připravený také doprovodný program - skákací hrad, prohlídka sanitky anebo shazování plechovek.

„Dětský den u nás v nemocnici je výborná příležitost, jak do areálu dostat zdravé děti. Děti se sem těší a bez bolesti a stresu zde mohou získat informaci, že nemocnice není jen místo, které je spojené se strachem. V této atmosféře se s nimi mnohem lépe komunikuje a děti se naučí spoustu věcí a návštěva nemocnice pro ně přestává být strašákem“ říká Ing. Dagmar Hrubcová, koordinátorka Centra podpůrné péče.

Stranou nezůstaly ani děti, které byly v naší nemocnici hospitalizovány. Pro ně byl připraven program na odděleních, kde je ve skutečný dětský den, tedy na 1. června, navštívil klaun s balonky, čekalo je i hudební vystoupení, hry a dárky.

 

Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.