Dětský den v Thomayerově nemocnici

05.06.2015

Dětský den v TN 2015

Ve středu 27. května 2015 navštívilo Thomayerovu nemocnici téměř 700 dětí ze základních a mateřských škol ze spádové oblasti, aby se zde zúčastnily dětského dne. Byl pro ně připraven program, během kterého měly děti možnost bezbolestně a zábavně poznat práci zdravotníků.

Cílem dětského dne je nenásilnou hravou formou přiblížit dětem z mateřských a základních škol ze spádové oblasti nemocniční prostředí a ukázat jim, že nemocnice není jen místo, které je spojeno se strachem. Dětský den je výbornou příležitostí, jak do areálu přilákat zdravé děti, které se zde bez bolesti a strachu seznamují s prostředím nemocnice a případná její návštěva pak pro ně přestává být strašákem.

Pro děti ze základních škol byla připravena trasa s jednotlivými stanovišti, na kterých je sestřičky, ale i zdravotní bratři interaktivním způsobem seznamovali s prací konkrétních odborných oddělení. Děti se mohly seznámit s Klinikou dětské chirurgie a traumatologie, s Chirurgickou klinikou, s Pediatrickou klinikou, Anesteziologicko-resuscitační klinikou, Interním oddělením, Dětskou neurologií, Gynekologicko-porodnickým oddělením a s Lékárnou, kde si mohly vyrobit vlastní mastičku.

Součástí programu byla i ukázka práce hasičů a policie, kteří se zaměřili především na prevenci. Atrakcí pro děti byla přítomnost jízdní policie. Menší děti z mateřských škol navštívily „Nemocnici pro medvídky“, ve které je medici z organizace IFMSA 1. LF UK učili, jak se mají starat o své nemocné plyšové medvídky.

Tradičně byl připraven také doprovodný program - skákací hrad a prohlídka sanitky.

Stranou nezůstaly ani děti, které zrovna tou dobou ležely na některém z dětských oddělení v nemocnici. Za nimi přišli dobrovolníci, kteří jim rozdávali dárky a potěšit je přišel i kouzelník. Na odděleních program proběhl opravdu na dětský den, tedy 1. 6.

Děkujeme všem, kteří pomohli letošní dětský den připravit a zrealizovat.
Partneři akce a spolupracující organizace:
Generální partner GE Volunteers
Billa, Libeřské lahůdky, CHIRŠ, IFMSA – organizace mediků, Sun Invent, HZS, Policie ČR, Naše kavárna, Lékořice z. s., Dobrovolníci DC Lékořice


Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.