Cestou necestou za dětmi do Thomayerovy nemocnice

15.07.2016

Ve čtvrtek 9. června 2016 připravila Základní škola a Mateřská škola při Thomayerově nemocnici pro děti akci „Těšíme se na prázdniny“.

Cílem bylo děti zábavnou formou seznámit s možnostmi aktivního trávení volného času, upozornit na možná rizika a povzbudit chuť dětí kamarádit se a spolupracovat. V prostorách tělocvičny a zahrady byla pro děti připravena stanoviště, kde se setkávaly s nejrůznějšími prázdninovými činnostmi.

Dětští účastníci, kterých bylo přes šedesát, byli z řad pacientů TN, MŠ Kukučínova a ZŠ Ružinovská.

Milé zpestření přinesla dětská hudební vystoupení a stanoviště s občerstvením.

Děti si zopakovaly pravidla chování ve městě, u vody, v lese, při cestování, vyzkoušely si různé činnosti a dovednosti. Při tom jim pomáhali jejich pedagogové, asistenti, spolužáci a další prima lidé, kteří pro ně program připravili. Kromě pěkných zážitků a nových zkušeností se děti odnesly i malé dárky a pamětní listy.

Při dovádění a plnění úkolů si děti ani nevšimly, že je přijely navštívit paní radní Ing. Mgr. Irena Ropková, ředitelka odboru školství a mládeže MHMP paní Mgr. Lenka Němcová, vedoucí oddělení regionálního školství paní Bc. Jana Vlásenková a paní Mgr. Halka Smolová Závorová z oddělení regionálního školství.

V doprovodu ředitelky ZŠ a MŠ při TN paní PaedDr. Ivy Křivánkové a paní Mgr. Libuše Pešlové z odboru interní komunikace TN si prohlédly některá dětská oddělení a diskutovaly o aktuálních potřebách a problémech týkající se vzdělávání, sociálních oblastí a jejich financování.

Setkání dětí i dospělých mělo společného jmenovatele – vstřícnost, přátelskou atmosféru a chuť poznávat nové věci.

Mgr. Ivana Petráčková
zástupkyně ředitelky pro ZŠ

 

Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.