O nás

Vítáme Vás na stránkách Fakultní Thomayerovy nemocnice (FTN), která patří mezi tradiční a největší zdravotnická zařízení v České republice. V roce 2018 oslavila své 90. výročí a zajišťuje zdravotní péči pro největší spádovou oblast v Praze.

Fakultní Thomayerova nemocnice je moderně se rozvíjející klinické centrum, kde se poskytuje specializovaná medicína na velmi vysoké úrovni a které současně poskytuje zázemí odborníkům z mnoha lékařských oborů.

Naši odbornou pomoc zaměřujeme především na pediatrické obory, traumatologii, onkologii, neurologii a pneumologii. Samozřejmě si udržujeme vysoký standard i v dalších klinických oborech.

 
 
 

Novinky a aktuality

FTN DĚKUJE ZA DAR MULTIFUNKČNÍ TISKÁRNY PRO NAŠE GERIATRICKÉ ODDĚLENÍ. DĚKUJEME!

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) děkuje lidem z Hilton Prague za zprostředkování předání užitečného daru ve formě barevné multifunkční tiskárny pro naše Oddělení geriatrické a následné péče. Myšlenka daru přišla se strany eventové agentury EGG Paris, která tak chtěl podpořit dobrou věc a ve spolupráci s Hilton Prague ji nakonec i zrealizovala.

23.04.2024
Číst více
UPOZORNĚNÍ! Ve dnech 24. 5. a 27. 5. 2024 nebude Transfuzní odd. provádět odběry krve ani plazmy!

FTN upozorňuje, že ve dnech 24. a 27. května nebude Transfuzní oddělení provádět standardní odběry krve ani plazmy, a to z technických a provozních důvodů.

23.04.2024
Číst více
Kromě dne volna může fungovat jako motivace k darování krve i párek (iDnes.cz)

Výhody jako nižší daně či den volna bývají hlavním důvodem, proč darovat krev. Párek navíc může pak být motivem výběru, kde lidé krev darují. „Po odběru si může dát kávu, čaj nebo šťávu a obvykle párek, ale může si vybrat i vegetariánské či veganské občerstvení, jako sýry, jogurt, ovocnou přesnídávku a na cestu domů si vzít sušenku a čokoládu,“ jmenuje MUDr. Petr Turek, CSc., primář Transfuzního odd. ve FTN s tím, že hodnota potravin je asi 120 korun. Dárci tady dále dostanou vitaminy či jiné drobnosti od zdravotních pojišťoven.

22.04.2024
Číst více
 

Více novinek

Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.