Ve FTN se konala přednáška na téma chronického kašle a tracheobronchomalacie za účasti prof. Lima z Mayo Clinic v USA

29.04.2024

Pneumologická klinika 1. LF UK z FTN pořádala odbornou přednášku, která se týkala chronického kašle a tracheobronchomalacie. Přednášky se ujal pan prof. Kaiser G. Lim z Mayo Clinic College of Medicine and Sience Rocherster z USA. Profesor Lim je uznávaným expertem v oblasti respirační medicíny, a to zejména v uvedené problematice, kde doposud neexistují dostatečně efektivní metody léčby.  Akce se zúčastnili pneumologové společně s dalšími lékaři z různých medicínských oborů z FTN.

Ve své přednášce se prof. Lim zaměřil na své výzkumné projekty a jejich dosažených výsledků vč. klinické praxe. Součástí přednášky byla i diskuse o metodách inovativní léčby chronického kašle a tracheobronchomalacie, kdy prof. Lim velice ocenil klinický výzkum Pneumologické kliniky z FTN v oblasti biodegradabilních stentů a jejich užití u tracheobronchomalácií. Odborné přednášky se zúčastnil i ředitel FTN doc. MUDr. Zdeněk Beneš, CSc.

Zástupci kliniky a FTN ještě jednu děkují prof. Limovi za velice inspirativní přednášku, která přítomným přinesla řadu zajímavých a důležitých zkušenostní a poznatků v uvedené problematice. Zároveň to nebylo poslední setkání s prof. Limem, protože zástupci Pneumologické kliniky se s ním opět setkají na kongresu Americké hrudní společnosti - ATS Conference 2024 - Clinical and Scientific Sessions, kde budou prezentovat své zkušenosti s biodegradabilními stenty.

Více o Pneumologické klinice

Vaše FTN

 

 

Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.